pirmdiena, 2012. gada 2. janvāris

Pildīta vista

Šie Ziemassvētki neizpalika no pildītās vistas. Tā ir vienkārši pagatavojama, sulīga un garšīga.


Nepieciešams:
1vista
1ābols
1 neliels sīpols
1 apelsīns
1 ripa svaiga vai konservēta ananāsa
sauja dzērveņu
sāls, pipari
1 ēd.karote rīvmaizes
kaltētu garšaugu maisījums
30g sviests + cepšanai

Pagatavošana:
Nomazgātu vistu nosusina. Ar pusapelsīna ierīvē vistas iekšpusi un ārpusi.Tāpat vistas iekšpusi un ārpusi ierīvē ar sāli, pipariem un garšaugu maisījumu. Sīpolus sagriez mazos kubiciņos un sviestā apcep zeltainus. Bļodā pagatavo pildījumu. Nomizotu ābolu sagriež šķēlēs, pierīvē pusapelsīna miziņu. Apelsīna pusītei nogriež mizas baltumu un mīkstumu sagriež kubiciņos, arī ananāsu sagriež sīkāk. Tam visam pieber dzērvenes un pievieno apceptos sīpolus. Iemaisa rīvmaizi, sāli, piparus, garšaugu maisījumu, izkausētu sviestu. Visu kārtīgi samaisa un pilda vistas vēderā. Dobuma malas saņem ciet, sasprauž ar koka irbulīšiem. Lai irbulīši neatnāktu vaļā, tos stingri savij un savelk ar aukliņu un pārvelk pāri vistai un uz muguras pusi sakrusto un priekšpusē sasien, pievienojot vistas spārnus.Arī vistas kājas sasien. Šajā reizē es neizmantoju aukliņu, bet tādas karstumizturīgas gumijas savilcējus, nopērkamas koplektā 5 gab. Rito veikalā. Kad tas viss izdarīts, vistu liek nedaudz ietaukotā veidnē (cepamplāts), kur pieliets nedaudz ūdens, liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 220 grādiem un cep 10min, tad temperatūru samazina līdxz 180 grādiem un cep, reizēm vistu pārlaistot ar pannas šķidrumu (ja šķidrums ir novārījies, to papildina). Vistu cep 1h un kādas 20-30min. Kad pagājusi puse no laika,es vistu apgriezu otrādāk, lai arī mugura būtu smuki brūna.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru